Alle voordelen van een laminaatvloer kopen op een rijtje

Ongelofelijk veel mensen dromen van een prachtige parketvloer in hun woning. Ondanks het feit dat men droomt van parket wil men er liever niet de nadelen van een “echte” houten vloer bijnemen. Dit zorgt ervoor dat veel van deze mensen uiteindelijk toch kijken in de richting van een zogenaamde laminaatvloer. Aan dit type vloer zijn dan ook een aantal niet onbelangrijke voordelen verbonden. Denk jij ook na over een laminaatvloer kopen en wil je daarom graag ontdekken welke voordelen er allemaal aan dit type vloer zijn verbonden? Dat is precies wat we je laten ontdekken hier op deze pagina!

  1. Niet alleen kleurvast, maar ook vochtbestendig 

Voor een laminaatvloer kopen geldt dat je in eerste instantie kan rekenen op een vloer die kleurvast is. Dat is meteen een belangrijk voordeel ten opzichte van een vloer gemaakt van hout. Voor deze laatste geldt namelijk dat ze door toedoen van de zon na verloop van tijd kan verkleuren. Dit geldt dus niet voor een laminaatvloer. Daarnaast zal je ook al snel kunnen vaststellen dat een laminaatvloer heel wat vochtbestendiger is in vergelijking met een houten vloer. Er zijn zelfs op de markt laminaatvloeren terug te vinden die er om bekend staan vochtbestendig te zijn. Dit betekent dat ze probleemloos in de meest vochtige ruimtes gebruikt kunnen worden. De naden die zich tussen de planken bevinden zijn dan verlijmd waardoor het vocht geen schijn van kans maakt om er in te trekken.

  1. Verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende uitvoeringen 

Voor laminaat geldt dat ze verkrijgbaar is in een enorme hoeveelheid verschillende stijlen en kleuren. Zou je graag gebruik willen kunnen maken van een laminaatvloer in een lichtere of net in een donkerdere stijl? Dat is perfect mogelijk. In principe is het zo dat elke houtsoort zonder probleem kan worden nagebootst. Bovendien geldt voor laminaat ook nog eens dat ze verkrijgbaar is in tegel imitatie. Dit alles zorgt ervoor dat de mogelijkheden in de praktijk echt ongelofelijk uitgebreid zijn voor wat een laminaatvloer kopen betreft. 

Bekijk de mogelijkheden bij Parket Paleis!

  1. Laminaatvloeren zijn ongelooflijk onderhoudsvriendelijk 

Ga je een laminaatvloer kopen? Dan zal je meteen kunnen vaststellen dat het aanschaffen van een dergelijke vloer ervoor zorgt dat je kan rekenen op uitstekende, onderhoudsvriendelijke eigenschappen. In principe volstaat het dan ook louter en alleen om de vloer even te stofzuigen of te dweilen. Het vuil heeft in de praktijk niet de mogelijkheid om in het laminaat te trekken waardoor dit één van de meest hygiënische vloeren is op de markt. Bovendien geldt voor een vloer van laminaat dat ze ook een prima keuze is voor je gezondheid. In tegenstelling tot bij tapijten is het namelijk zo dat laminaat geen huisstofmijt opneemt. Laminaat is dan ook ongelofelijk eenvoudig vrij te houden van stof. Heb je dus met andere woorden een stofallergie? Dan is dit wellicht een meer dan uitstekende vloer voor jou!

  1. Een prima prijs-kwaliteitverhouding 

Last but not least, een laminaatvloer kopen zorgt ervoor dat je zowel op korte, middellange als lange termijn bent verzekerd van een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding. In principe geldt voor een laminaatvloer dan ook dat ze zonder moeite tot wel 25 jaar lang mee kan gaan. Dit bovendien ook nog eens zonder dat er daarvoor speciale onderhoudsbehandelingen zijn vereist. Dit laatste is eveneens een niet onbelangrijk verschil in vergelijking met een vloer die is gemaakt van massief hout. Voor dit type van (parket)vloer geldt immers dat ze wel degelijk regelmatig speciaal dient te worden behandeld.