behang kinderkamer

Het stylen van de kinderkamer is voor veel ouders en kinderen belangrijk. Je wilt namelijk dat je kind een leuke en mooie kamer heeft waar hij/zij trots op is. Het behang van de muren kan veel betekenen voor de rest van de kamer. Het behang moet een mooie basis zijn voor de kamer. In dit artikel geef ik je wat tips en inspiratie voor het stylen van de behang kinderkamer.

Aansluiten bij interesses

Het is belangrijk dat het behang goed past bij je kind. Denk bijvoorbeeld aan hobby’s en interesses. Als je kind van prinsessen houdt is het natuurlijk erg leuk om een kamer in dit thema te maken. Het behang moet hier dan een goede basis voor zijn. Je kunt dan voor een roze behang kiezen met een subtiel printje erop, de andere meubels en accessoires in de kamer zijn dan ook in deze sfeer zodat het een echte prinsessenkamer wordt. Als je het lastig vindt om te bedenken in welk thema je de kamer wilt inrichten doet het thema dieren het ook altijd goed bij kinderen. Vrijwel alle kinderen houden namelijk van dieren dus dit thema zal gegarandeerd in de smaak vallen. Let wel op dat de kamer niet te druk wordt. De slaapkamer dient namelijk voornamelijk voor het slapen en tot rust komen, als de kamer druk is ingericht en een onrustig behang heeft zal je kind wellicht slechter gaan slapen en dit is natuurlijk niet wat je wilt.

behang kinderkamer

Behang past bij rest van de kamer

Zorg dat alle meubels, accessoires en het behang bij elkaar passen. Zorg voor maximaal 3 verschillende kleuren in de kamer om te voorkomen dat het te druk wordt. Door de kleuren van de meubels terug te laten komen in het behang zorg je ervoor dat alles in de slaapkamer mooi één geheel wordt en dat er een rustige sfeer in de kamer hangt waardoor je kind heerlijk kan genieten van zijn nachtrust en het behang op de kinderkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *