Drie soorten kluizen om je dierbare spullen te beschermen

kluis kopen

We hebben allemaal wel spullen in huis die dierbaar of erg kostbaar zijn. Het zou natuurlijk verschrikkelijk vervelend zijn als we deze kwijt zouden raken. Het is daarom verstandig om deze eigendommen op te slaan in een kluis. Een kluis beschermt je eigendommen in verschillende situaties, bijvoorbeeld bij diefstal of brand. In dit artikel ga ik verder in op de verschillende soorten kluizen die je in huis kunt nemen om je dierbare eigendommen te beschermen.

De sleutelkluis

Zoals de naam al doet vermoeden, is de sleutelkluis een kluis waarin sleutels veilig kunnen worden opgeborgen. Omdat de sleutelkluis doorgaans bedoelt is om sleutels veilig in op te slaan, zijn deze meestal wat kleiner van stuk. De sleutelkluis kan in verschillende situaties erg handig zijn. In ieder gezin komt het wel eens voor dat er een sleutel verloren gaat. Een sleutelkluis is dan ideaal om verschillende reservesleutels handig in op te bergen. Ook zijn sleutelkluizen erg handig voor ouderen. Als er bijvoorbeeld iets aan de hand is en de persoon in kwestie heeft snel hulp nodig, dan kan dat met behulp van een sleutelkluisje naast de deur. De hulp kan zo gauw naar binnen en zo kunnen eventuele ernstigere situaties voorkomen worden.

Wil je meer weten over sleutelkluizen of ben je op zoek naar een goede sleutelkluis? Bekijk dan eens deze sleutelkluis op Kluizenwinkel.com.

De brandwerende kluis

Er bestaan ook kluizen die speciaal ontworpen zijn om je spullen te beschermen bij brand. Afhankelijk van het model beschermt een brandwerende kluis je eigendommen zo’n 30 minuten tot 2 uur tegen hoge temperaturen. De brandwerende kluis zorgt ervoor dat jouw waardevolle spullen niet in rook zullen opgaan en is daarom onmisbaar voor in ieder huishouden.

De inbraakwerende kluis

Naast de sleutelkluis en de brandwerende kluis is er nog een derde soort: de inbraakwerende kluis. Zoals de naam al suggereert beschermt deze kluis je spullen tegen diefstal. Inbraakwerende kluizen bestaan in verschillende soorten en modellen. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan boekkluizen en laptopkluizen.

Als je je eigendommen tegelijkertijd wil beschermen tegen brand en inbraak, dan heb je nog de mogelijkheid om te kiezen voor een model die je eigendommen tegen zowel hitte als diefstal beschermt. Op zoek naar zo’n kluis of naar één van bovengenoemde modellen? Meer informatie vind je op de website van Kluizenwinkel.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*