Een deurluifel uitzoeken: welke materialen kies je?

Glazen luifel

De deurluifel groeit in populariteit. Zeker in het regenachtige seizoen zie je de aankoop van deurluifels toenemen. Ze houden je droog terwijl je naar je sleutels zoekt. Bovendien staan je gasten ook droog terwijl ze wachten tot jij de deur opendoet. Wist je dat er zelfs deurluifels zijn met verlichting? Zo kun je ook in het donker snel je sleutels vinden!

Deurluifels worden gemaakt van allerlei soorten materialen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • glas
  • aluminium
  • kunststof
  • metaal

Welke soort het beste bij jouw wensen past is een persoonlijke keuze. Elk materiaal heeft voor- en nadelen. 

Glazen luifel

Glas en aluminium

Glas en aluminium zijn veel gekozen materiaalsoorten als het om deurluifels gaat. Glas heeft veel voordelen. Het biedt een luxe uitstraling. Bovendien kun je er doorheen kijken en daardoor heeft het ook iets gezelligs om onder de luifel naar de regen te kijken.

Glas is echter ook breekbaar en je ziet vuil snel zitten. Als er bladeren op de luifel blijven liggen dan kun je deze goed zien. Je zult een glazen luifel in het herfstseizoen dus vaak moeten schoonhouden als je geen vuil wil zien.

Bij aluminium is dat anders. Het is een materiaal met een totaal andere uitstraling. Maar ook een aluminium luifel kan een luxe uitstraling hebben. Vaak zie je ook luifels die gemaakt zijn van zowel glas als aluminium. Zo heb je het beste van beide werelden. De luifel is stevig, goed schoon te houden en toch met een luxe uitstraling.

type Minimo