Een stapelbed of hoogslaper kopen

Bed kopen

Je kind is toe aan een nieuw kinderbed. Maar wat voor kinderbed kun je nu eigenlijk het beste kopen? In dit artikel gaan we het hebben over twee soorten kinderbedden: een stapelbed en een hoogslaper.

Furnitura

Voordelen van een stapelbed

Het grootste voordeel van een stapelbed is dat hier twee personen in kunnen slapen, aangezien het uit twee bedden bestaat. Zo kun je twee van je kinderen op dezelfde kamer laten slapen of je kind kan zo nu en dan een logee uitnodigen.

Voordelen van een hoogslaper

Een hoogslaper heeft maar één bed, maar bied je wel veel extra ruimte. Dit bed is namelijk op hoogte, waardoor je onder het bed veel ruimte over hebt. Je kunt deze ruimte gebruiken als opbergruimte of je kunt hier bijvoorbeeld een bureau plaatsen.

Bed kopen

Waarop letten bij de aankoop?

Een van de belangrijkste punten waar je op moet letten bij de aankoop van een stapelbed of een hoogslaper is het materiaal van dit kinderbed. Kijk of het materiaal stevig, sterk en duurzaam is. Daarnaast is het ook aan te raden om altijd te kiezen voor een bed waarbij het hoogste bed voorzien is van een zijkant. Deze zijkant zorgt ervoor dat je kind niet uit bed kan vallen.

Ook let je daarnaast natuurlijk op de look van het bed en de prijs. Je kunt het beste eerst een aantal kinderbedden met elkaar vergelijken op internet en vervolgens naar de winkels gaan waar je de leukste bedden hebt gezien.