Vijgen zijn vruchten boordevol smaak en vitamines. Het is een fruitsoort die je vooral in de winkel of op de markt gaat kopen. Maar waarom zou je niet je eigen vijg voor binnen aankopen en zelf je vruchten oogsten? Het kan! Je hebt zelfs de keuze tussen groene en donker vijgen. Het zijn beide zoete soorten die het heel goed doen in fruitsalades of voor confituur. Als je bij je vijg voor binnen ook nog andere vruchten zelf oogst, ben je helemaal ecologisch bezig! Denk bijvoorbeeld aan je eigen citrusvruchten zoals mandarijnen, appelsienen, citroenen of limoenen. En kom eens raar uit de hoek met je kumquats, limequats, Buddha-vingertjes of de pittige citroenkaviaar. Wedden dat je heel wat vragen krijgt over je eigen tropische binnentuin?

Een vijgenplant brengt heel wat groen in je huis

Vijgen hebben grote opvallende bladeren met een ruwe structuur. Dit zorgt ervoor dat je met je vijgenplant voor binnen meteen een hele bundel groen in huis haalt. Je hebt de keuze tussen kleine vijgenplanten met een hoge of lage, of met een dunne of dikkere stam. Het groen van de bladeren sluit perfect aan bij de huidige trend om groen in je interieur te brengen. Zet je vijg voor binnen tegen een effen groene muur of een muur met behang met tropische planten. Zo versterk je nog meer het natuurgevoel in je kamer.

Hoe koop jij je vijg voor binnen aan?

Deze tropische vruchtenboom koop je gewoon online. Je kiest welk boompje je wilt en je stuurt je order door. Een paar dagen later staat je boom al bij jou in huis. In de zomer mag hij gewoon buiten staan. Lees goed de informatie die de verkoper bij de vijgenplant heeft geplaatst. Je leest er of hij winterhard is of niet, hoe hij moet gegoten en bemest worden en op welke standplaats hij het beste groeit. Ben jij benieuwd hoe je je eigen vijgen kunt oogsten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *