Ga voor een LED-strip!

Wil je eens wat nieuws proberen in het huis? Probeer dan een LED-strip! Een LED-strip is een flexibel lichtsnoer, waar de LED lampjes op zijn gesoldeerd. Overal rond het huis kan eenvoudig verlichting aangebracht worden, zowel voor decoratie als voor hoofdverlichting. De verlichting kan worden bestuurd door middel van een afstandsbediening. LED verlichting geeft een moderne look aan het huis en het ziet er ook nog eens leuk uit! Ben je nog niet overtuigd? Dan staan hier nog een aantal voordelen beschreven.

Plekken en kleuren

LED-strips kunnen overal worden geplaatst. Omdat er overal op de strip dezelfde hoeveelheid licht wordt afgegeven, geven LED-strips een egale verspreiding van licht. Bekende plekken op de strips op te hangen zijn langs de rand van het plafond en net buiten het zicht, bijvoorbeeld onder een bank of een bed. Wanneer de lampjes aan worden gezet, geeft dit een erg leuk effect. In deze instanties worden de LED-strips vaak als decoratie gebruikt of als stemmingsverlichting. Daarnaast kunnen LED-strips ook gebruikt worden als hoofdverlichting, zoals eerder genoemd. Deze mogelijkheid bestaat, omdat LED-strips in vele verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. De kleur ‘warm wit’ wordt het vaakst gebruikt als hoofdverlichting in huizen. Het is een warme lichtkleur met een geel/oranje gloed, waardoor het een gezellige sfeer geeft terwijl het rustig op de ogen is. Daarnaast zijn er ook nog ‘helder wit’ en ‘koud wit’. ‘Helder wit’ wordt vaak gebruikt op kantoren, omdat het de concentratie verbetert. ‘Koud wit’ is vrij koel. Het wordt vaak als ongezellig ervaren, maar geeft wel goed licht. Net zoals ‘helder wit’, wordt ‘koud wit’ ook vooral in kantoren en winkels gevonden.

Wanneer de LED-strips worden gebruikt als decoratie, zijn deze vaak gekleurd. Met een RGB LED-strip kan er met de kleuren rood, groen en blauw alle kleurcombinaties gemaakt worden. Door de gekleurde chips op de LED-strip te mengen, kunnen verschillende kleuren gemaakt worden. Een RGBW LED-strip bevat dezelfde opties, maar deze kunnen ook een warme witte kleur geven.

Voordelen van een LED-strip

Aan het hebben van een LED-strip zitten vele voordelen. Een paar van deze voordelen zijn al genoemd: de verschillende kleuren zorgen ervoor dat de verlichting op meerdere manieren gebruikt kan worden, het is makkelijk te plaatsen op allerlei verschillende oppervlaktes, en LED-strips zijn makkelijk te bedienen door middel van een afstandsbediening. Andere voordelen zijn bijvoorbeeld dat LED-strips ook in waterdichte versies te verkrijgen zijn. Deze strips zijn goed te gebruiken wanneer er verlichting buiten nodig is of in een aquarium. LED-strips kunnen daarnaast eenvoudig ingekort of verlengt worden, als er iets minder plek is voor de lampen. Als laatst hebben LED-strips een lange levensduur en een laag energieverbruik. Extra voordelig dus!

Waar wacht je nog op? Ga toch een LED-strip kopen!