Ir verwarming, is dat ook iets voor u?

We gaan steeds voorzichtiger om met onze bronnen. In veel nieuwe huizen wordt al geen gas meer aangelegd en dat is natuurlijk een stuk beter voor het milieu. Echter, alle conventionele verwarmingssoorten maken gebruik van gas. U zult dus een andere oplossing moeten vinden. Gelukkig hoeft u niet heel ver te zoeken én is deze oplossing ook nog eens een goede betaalbare optie. Er hoeven geen aparte leidingen te worden aangelegd en de panelen zijn ook nog eens zeer decoratief. Ik heb het dan natuurlijk over Ir verwarming.

Ir verwarming geeft een behaaglijke warmte

De warmte van de zon wordt ervaren als de meest behaaglijke warmte op aarde. Zonnewarmte lijkt u van binnenuit te verwarmen en dat doet Ir verwarming ook! U kunt dus een verwarmingssysteem in huis halen dat vergelijkbaar is met de zonnewarmte. Net als de zon verwarmt een verwarmingspaneel eerst de objecten en mensen in een ruimte. Dus ook als de verwarming net aan staat, zal u direct een comfortabele warmte voelen. Doordat de objecten opwarmen door de Ir verwarming en daarna hun warmte afgeven aan de lucht, is en blijft de ruimte heerlijk warm.

Een Ir verwarmingspaneel kan snel geplaatst worden

Er is namelijk maar weinig voor nodig om een Ir verwarming aan te leggen. Een elektriciteitsvoorziening is genoeg. Een soort "plug and play" dus. Natuurlijk zult u eerst moeten (laten) berekenen welke maat verwarmingspaneel u nodig heeft in een bepaalde ruimte. Dan kan het paneel besteld worden en direct worden opgehangen. Geen gedoe met waterleidingen, gasleidingen en al dat soort lastige dingen. En nog een groot voordeel van een Ir verwarmingspaneel: er is geen onderhoud vereist. Eens in de zoveel tijd een vochtige doek over het paneel halen om eventueel stof te verwijderen is voldoende. U hoeft een verwarmingspaneel niet te ontluchten of bij te vullen. Een constante, comfortabele warmte en dat zonder onderhoud.

Infrarood is beter voor het milieu

Het is niet voor niets dat de meeste nieuwe huizen geen gastoevoer meer hebben. Gas is namelijk erg belastend voor het milieu. Maar veel elektrische oplossingen zijn juist niet energiezuinig. Gelukkig is infrarood wel erg energiezuinig en dus beter voor het milieu en uw portemonnee. Daarbij zijn de panelen ook nog eens erg duurzaam. Ze gaan jaren en jaren mee en zullen u al die tijd voorzien van een heerlijke, comfortabele warmte. Tussentijds onderhoud, reparaties en vervangen van onderdelen zijn niet aan de orde. Ook hierdoor wordt het milieu veel minder belast.