Kamerplanten en hun toffe eigenschappen

Kamerplanten zijn helemaal hip en happening. Dat waren ze natuurlijk altijd al wel, maar tegenwoordig zie je de trend van een indoor jungle steeds vaker terug komen. Zowel bij mensen thuis als ook in hippe zaken zoals koffietentjes. En dat is niet voor niets. Want onze groene planten vrienden hebben werkelijk fantastische eigenschappen. Ja, echt waar! Een plant doet veel meer dan jouw huiskamer opvrolijken. Wil je weten wat deze eigenschappen zijn? Lees dan gauw verder.

Planten zuiveren de lucht

Een van de bekendste eigenschappen van planten is dat ze de lucht zuiveren. Waar wij als mensen zuurstof uit de lucht halen en koolstofdioxide uitstoten, doen planten dit precies andersom. Ze halen de koolstofdioxide uit de lucht en voorzien de ruimte bij elke uitademing van schoon zuurstof. Dit zorgt ervoor dat wij als mensen efficiënter en vrijer kunnen ademen. Dit heb je misschien wel eens in het bos gemerkt. Mens en plant is dus biologisch gezien een geweldige relatie. Beide partijen geven en krijgen van elkaar. Een relatie die nooit gedoemd is om te mislukken. Mits je natuurlijk niet vergeet je plantenliefdes ook regelmatig water te geven. Daar kan de dorstige strelitzia je alles over vertellen!

Planten verminderen stress en verbeteren het humeur

Een mens die zich omringd door groene plantenvrienden is een gelukkig mens. Planten stralen rust en kalmte uit. Dit heeft niet alleen een zeer prettig effect op een ruimte, maar ook wij als mensen zijn hier gevoelig voor. Je kent het gevoel vast wel als je door het bos wandelt op een mooie zonnige lente dag. Alle stress en nervositeit van de dag zakt voor veel van ons weg zodra we ons in de natuur begeven. Dit effect kun je thuis ook prima creëren. Dus waar wacht je nog op? Haal de jungle in huis en omring jezelf met deze fijne stress verlichters voor meer kalmte en rust in je leven. Een kamerplant die jou hier bijvoorbeeld goed bij kan helpen is de monstera (deze plant is niet zo eng als de naam misschien doet klinken).

Planten verbeteren de akoestiek

Planten hebben nog een hele coole eigenschap – ze verbeteren namelijk de akoestiek in een ruimte. Hoe gaaf is dat? Als je je woning dus versiert met planten, krijg je er als bonus bij dat achtergrond geluiden worden gedempt. Dit is bijvoorbeeld heel prettig als je aan een drukke straat woont, of als je wat meer stilte verlangt in de studeerkamer. Let wel op dat je dit effect alleen verkrijgt bij planten met grote bladeren. Kleine plantjes, hoe graag ze misschien ook zouden willen, verbeteren niet zo heel veel aan de akoestiek. Maar desalniettemin zijn onze kleine plantenvriendjes ook fantastisch en verdienen zeker een plek in onze huis jungles!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*