Resin art is een leuke hobby!

Resin art is een bijzondere manier van zelf kunst maken. Ieder object is net weer even anders. Je kunt immers niet twee keer precies op dezelfde manier gieten. Maar wat is resin art en wat kun je ermee? Resin is (kunst)hars. Dit kun je, door te mengen, kleuren en andere items toe te voegen en te gieten in een mooie vorm krijgen. De expoxyhars ziet er direct mooi uit als het goed gedroogd is. Je ziet resin art steeds meer in interieurs en dat is niet zo vreemd. Je hebt niet heel veel bijzondere skills nodig, alleen de juiste materialen en natuurlijk een secure manier van werken.

Maak een bijzondere tafel met resin art

Wanneer je een echt bijzondere tafel in je huis wilt, dan kun je 'm maar beter zelf maken. Kies bijvoorbeeld een paar mooie planken uit en leg die, niet te strak, naast elkaar. Het is eigenlijk juist mooi als de planken niet helemaal recht zijn. Maak een ombouw en een ondergrond onder de planken en vul het gat tussen de planken met epoxyhars in een mooie, in je interieur passende, kleur. Afhankelijk van de dikte van de planken kan het zijn dat je een aantal keren moet gieten en drogen.

En wat denk je van een hanger voor aan je ketting?

Ook deze kun je maken met resin art. Er zijn pakketten beschikbaar waarin een mal en precies voldoende materiaal zit voor een aantal hangers. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om deze hangers leeg te laten, maar je kunt er ook je lievelingsbloem of bijvoorbeeld een oorbelletje of ringetje uit je kindertijd in doen. De mogelijkheden zijn zo goed als onbeperkt, het is vooral een kwestie van passen. Je wilt niet dat er ook maar één stukje uit steekt.

Herinneringen bewaren voor altijd

Veel mensen bewaren de eerste schoentjes van hun kindje. Of de eerste haarborstel of de eerste kleertjes. Andere mensen bewaren alles. En doen daar vervolgens nooit meer iets mee. Met resin art kun je al deze items tegelijk voor altijd goed beschermen. Je maakt weer een ombouw van hout en giet daar een basislaag kunsthars in. Die laat je drogen en dan plaats je de schoentjes en de andere spulletjes precies zoals jij ze het mooist vindt uitkomen. Dan ga je verder met vullen van de ombouw. Giet telkens één verpakking en laat deze goed drogen óf giet in één keer precies genoeg. Heb je vragen over het proces? De medewerkers van Mr. Boat zitten voor je klaar!