Moet je een steiger kopen of huren?

Steiger

Steigers worden ingezet voor allerlei projecten in of buiten het huis. Je kunt natuurlijk een bouwbedrijf of aannemer inhuren die zelf een steiger meenemen voor al die klussen maar wellicht wil je dat helemaal niet. Ben jij een klusser en pak je dingen liever zelf aan? Dan kun je een steiger ook zelf kopen of huren.

Steiger

Rolsteigers zijn in trek bij mensen die zelf renovatie in en rondom hun huis uitvoeren. Dat komt doordat ze eenvoudig kunnen worden opgebouwd. Je hoeft dus geen uitgebreide kennis te hebben om deze steiger in gebruik te nemen.

Wat is een steiger?

Een steiger bestaat uit een of meerdere lagen, ofwel werkvloere.n Steigers zijn vaak voorzien van wielen waardoor ze verplaatsbaar zijn. Je kunt ook kiezen voor een vaste steiger, die niet voorzien is van wielen. Logischerwijs is deze dan ook moeilijk te verplaatsen maar dat hoeft geen probleem te zijn. 

Steiger

Hoe een steiger te kopen

Je kunt een steiger huren. Wanneer je van plan bent jouw rolsteiger slechts een enkele keer te gebruiken dan is huren slimmer. Maar als je van plan bent vaker zelf werkzaamheden in huis te verrichten, is kopen al snel interessant. Huren is namelijk ook niet gratis en zeker als je een koophuis hebt, zul je die steiger ongetwijfeld vaker nodig hebben. Een steiger kun je gemakkelijk uit elkaar halen en opslaan in een schuur of garage. Zo neemt de steiger ook niet onnodig veel ruimte in beslag.