Bij veel mensen is de badkamer een plek om heerlijk tot rust te komen en even een momentje voor jezelf te nemen. Helaas is dit bij veel mensen ook de plek in huis waar veel kalkaanslag is. Om deze problemen tegen te gaan is er een duurzame oplossing, namelijk een waterontharder.

Kalk bevindt zich in het grondwater en doordat we in Nederland voor ons kraanwater grondwater gebruiken komt er automatisch kalk mee. Helaas is vaak het kalkgehalte hoog in het grondwater waardoor er sprake is van hard water. Hard water heeft een aantal negatieve gevolgen die liever voorkomen worden.

Een van de opzichtige nadelen van een waterontharder is de doffe witte laag die het met zich meebrengt. Vaak gaat dit zich bevinden op de tegels in bijvoorbeeld de douche. Het is natuurlijk mogelijk om wekelijks of zelfs dagelijks deze plekjes te gaan schoonmaken. Dit kost alleen wel erg veel kostbare tijd, want voor vele mensen is dat zeker niet het favoriete klusje in huis. Het is deels natuurlijk wel tegen te gaan met schoonmaak- en antikalkproducten maar de resultaten die dit geeft zijn vaak maar van korte duur.

Een waterontharder zou hierin de oplossing kunnen zijn, dit apparaat zorgt er namelijk voor dat er voor kalk überhaupt geen mogelijkheid meer is om in je leidingen te komen. Hierdoor zal er geen kalkvorming zijn in de badkamer. Wat ook nog een bijkomend voordeel is van de waterontharder is dat dit apparaat altijd bezig is met water filteren, hierdoor is het niet nodig om steeds terug te komen om dezelfde klusjes uit te voeren. 

Om de juiste waterontharder aan te schaffen is het goed om voldoende informatie in te winnen. Zo zijn er modellen die een hydraulische werking hebben, maar ook modellen met een magnetische werking. Het is goed om eens te kijken naar de verschillende modellen en de voordelen die het met zich meebrengt. Dankzij een waterontharder kan er op jaarbasis wel zo’n €650 bespaart worden. 

Op de website van waterontharder-expert is een uitgebreid overzicht te vinden van de voor- en nadelen van een waterontharder. Ook is het mogelijk om daar vrijblijvend een offerte aan te vragen waarin wordt gekeken naar de mogelijkheden van een waterontharder per situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *