raamdecoratie

Een mooi sfeervol huis is uiteindelijk wat we allemaal willen, nietwaar? Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen smaak en dat maakt het leven ook zo interessant. Maar over een aantal zaken zijn mensen het over het algemeen genomen vaak best wel eens. In grote lijnen zijn er wel een aantal zaken aan te wijzen waarbij veel mensen het eens zullen zijn als het bijvoorbeeld om sfeer en uitstraling gaat. In dit artikel behandelen we de mooiste raamdecoratie van dit moment. Laten we meteen maar beginnen met de eerste.

raamdecoratie

Gordijnen

Het is misschien een inkoppertje, maar gordijnen mogen toch niet ontbreken in dit rijtje over raamdecoratie. Het ligt volkomen voor de hand dat gordijnen een belangrijke plek innemen bij de decoratie van je raam, maar ook de algehele sfeer in je huis. Gordijnen zijn er in ontelbare varianten, stoffen, kleuren enzovoorts.

Plissé raamdecoratie

Deze vorm is ook erg populair. Het stijlvolle alternatief voor een rolluik. Door de elegante vouw krijgt de kamer een stijlvol karakter. Je kunt op een simpele wijze de plissé raamdecoratie naar boven en onder bewegen, waardoor je bijvoorbeeld de zon kan laten schijnen in je kamer, of juist ervoor kan zorgen dat zon uit je gezichtsveld haalt.

Lamellen, verticaal

Lamellen blijven een prachtig en zeer praktische vorm van decoratie voor je ramen. Lamellen zijn met name mooi als je hoge ramen hebt. Ook zijn ze op een eenvoudige wijze te bedienen en zijn ze verkrijgbaar in veel materiaalsoorten maar ook in veel kleuren. Ook het schoonmaken en houden van deze lamellen is heel makkelijk: een nat doekje erover of een met de stofzuiger erlangs en klaar ben je weer.

Shutters

Je kunt je kamer heel stijlvol maken door over te gaan op shutters. Je hebt ze bijvoorbeeld van mooi hout, maar ze zijn ook beschikbaar in allerlei andere materialen, net wat je graag ziet. Met shutters kun je makkelijk het licht binnenlaten, maar net makkelijk het licht blokkeren door ze te sluiten. Ook wanneer je bijvoorbeeld een schuifraam hebt, dan zijn shutters ideaal. Je hangt ze ervoor, en ze kunnen prima meebewegen als je het schuifraam beweegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *