Tafellamp ideeën voor de woonkamer.

De woon- of familiekamer is vaak een soort multifunctionele ruimte waar we onze tijd doorbrengen met gasten of familie om ons te vermaken, tv te kijken, te lezen of gewoon te ontspannen. Een goede verlichting is een must. Bij het uitwerken van een verlichtingsplan voor de woonkamer is het beste om lichtlagen uit verschillende bronnen op te nemen, zoals tafellampen, staande lampen, spotlichten en inbouwspots. Deze verlichtingsideeën voor de verlichting van jouw woonkamer zullen de woonkamer omtoveren van sober in fantastisch.

Tafellampen zorgen voor algemene, taak- of accentverlichting. En het zijn prachtige accessoires die veel stijl toevoegen. Dimmers en driewegschakelaars zijn onmisbaar voor het regelen van de lichtintensiteit.

Voor een meer formele of traditionele look plaats je bijpassende lampen aan de uiteinden van een bank. Of plaats 2 bijpassende lampen op een buffettafel om een ​​sterk brandpunt te creëren. Symmetrie is een belangrijk kenmerk van traditioneel ontwerp.

Of plaats voor een meer informele of eigentijdse look lampen die niet bij elkaar passen aan de uiteinden van een bank. Dit kan een tafellamp of vloerlamp in een andere stijl zijn. Let er bij het kiezen van een tafellamp op dat de breedte van de lampenkap niet groter is dan de tafel waarop deze staat. Anders hangt de lampenkap boven de tafel – en dat ziet er niet goed uit.

Lampenkappen met een keramische stijl: Als de lampenkap een lichte kleur en doorschijnend materiaal is, zal zachte en diffuse verlichting de hele kamer verlichten. En wanneer men zich dicht bij de lichtbron bevindt, wordt gezorgd voor een helderdere en geconcentreerde vorm van taakverlichting.

Als de lampenkap een donker of ondoorzichtig materiaal is, is de verlichting meer geconcentreerd en geeft dit een meer dramatisch effect. Tafellampen met ondoorzichtige tinten werken vaak goed op buffettafels waar accentverlichting en decoratieve accessoires gewenst zijn of op andere gebieden waar algemene verlichting niet nodig is. Zwarte tinten geven een dramatisch tintje. Veel ontwerpers raden aan om ergens in een ruimte zwart te gebruiken om meer diepte en rijkdom toe te voegen.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*