Tips om je woning schoon te houden

Als je prettig en gezond wil leven, is het belangrijk dat je je woning schoon houdt. Een vervuilde woning heeft een slechte invloed op een hoop belangrijke factoren. Benieuwd hoe je je woning gemakkelijk schoon houdt? Of is jouw woning nodig toe aan een grondige schoonmaakbeurt en ben je op zoek naar handige, praktische tips die je daarbij kunnen helpen? Lees dan vooral verder.

Zo houd je je woning gemakkelijk schoon!

Trek je schoenen uit!
Het meeste vuil komt van buiten naar binnen toe. De verspreiding van vuil in huis kun je daarom bijvoorbeeld tegengaan door bij binnenkomst je schoenen uit te doen. Dit scheelt je al gauw een stofzuig- of dweilbeurt per week!

Maak gebruik van wegwerpdoekjes
Het gebruik van wegwerpdoekjes is prettiger en een stuk hygiënischer dan het schoonmaken met bijvoorbeeld een vaatdoek!

Ruim rommel gelijk op
Door rommel gelijk op te ruimen, voorkom je dat het zich opstapelt en dat het écht een bende wordt.

Bonustip: vloerbedekking of tapijt schoonhouden

Veel mensen hebben vloerbedekking of tapijt in huis. Tapijt geeft een huis een warme uitstraling en brengt daarnaast een aantal prettige voordelen met zich mee. Zo is het geluiddempend, voelt het lekker warm aan en is het natuurlijk stofvrij. Tapijt is echter wel vatbaar voor vlekken. Meestal zijn deze vlekken redelijk goed te verwijderen, bijvoorbeeld met hulp van zout of Biotex. Voor verschillende vlekken kun je gebruik maken van verschillende middelen.

Soms is een tapijt echter af en dien je het te vervangen voor een nieuw tapijt of bijvoorbeeld een laminaat- of parketvloer. In dat geval dient het tapijt te worden verwijderd. Vervuild tapijt verwijderen wordt door veel mensen beschouwd als een lastige klus. Doorgaans wordt er dan ook vaak voor gekozen om een professioneel bedrijf in te schakelen om het tapijt op een vakkundige manier te laten verwijderen. Een professioneel bedrijf beschikt over de benodigde kennis, ervaring en hulpmiddelen om de klus op de juiste manier uit te voeren.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*