Ben jij gek op de combinatie zwart met wit? Dan wil je dit misschien ook wel in je woning. Een zwart-wit interieur kan erg mooi zijn. Wel is het natuurlijk zaak dat je het inrichten van dit type interieur op de juiste manier aanpakt. We zien de combinatie zwart-wit steeds vaker terug als de basis van hedendaagse interieurs, en dat is zeker niet voor niets. De kleuren vullen elkaar goed aan. Je vindt hier een aantal tips voor een zwart-wit interieur.

Combineer het met andere kleuren

Heb je een zwart-wit interieur, dan hoeft dat natuurlijk niet te betekenen dat er geen andere kleuren te zien zijn in je woning. Het is zelfs vaak beter om wel degelijk andere kleuren terug te laten komen. Er zijn verschillende kleuren die goed bij deze kleurcombinatie passen, denk bijvoorbeeld aan groen, rood, of bruin. Ook grijs gaat vaak goed samen met zwart en wit. Het is wel verstandig om het gebruik van andere kleuren bescheiden en beperkt te houden, zodat de kracht van zwart-wit niet verloren gaat.

Zwart-wit met verschillende interieurstijlen

Er zijn verschillende interieurstijlen die goed passen bij zwart-wit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een klassiek interieur. Dit kenmerkt zich door een chique uitstraling. Zwarte hanglampen in een klassieke stijl komen hierbij goed tot hun recht, zoals bijvoorbeeld die van lampenshoponline.com. Maak je klassieke interieur compleet door bijvoorbeeld luxe ogende accessoires toe te voegen, zoals een fluwelen kussen. 

Modern interieur

Ook een modern zwart-wit interieur kan een goede keuze zijn. Combineer je zwart-witte elementen met warme materialen, om zo meer gezelligheid te creeren in je woning. Denk bijvoorbeeld aan linnen, houten, wollen of rieten items, zoals een fijn wollen vloerkleed. Op die manier geef je je interieur een warme uitstraling, terwijl je tegelijkertijd profiteert van de kracht van zwart-wit. Wil je een wat stoerdere sfeer in je huis, dan kun je het zwart-witte ook combineren met afwerkingen in RVS of beton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *