Een kokend waterkraan is tegenwoordig onmisbaar in iedere moderne keuken. Je zet in een handomdraai een kopje thee. Ontkalken van een waterkoker is verleden tijd. En eten koken, dat is ook een stuk sneller gebeurd als normaal. Wij zetten de drie belangrijkste voordelen voor je op een rijtje. 

Het is veiliger

Het eerste voordeel van het een kokend water kraan is dat het veilig is. Als je water gaat koken met bijvoorbeeld de waterkoker of in een pannetje kan het gebeuren dat er heet water op je terecht komt. Deze ongelukken zien we helaas meermaals gebeuren bij kleine kinderen. Met een kokend waterkraan zijn zulke ongelukken niet mogelijk. Ze beschikken namelijk altijd over een kindveilige bedieningsknop en de kraan zelf zit vast. Veel kokend water kranen lichten ook rood op zodra het kokend water begint te stromen. De buitenkant van de kraan wordt tevens ook niet heet en kun je zonder zorgen aanraken. 

Het water is altijd schoon

Wanneer je water gaat koken met een waterkoker is het niet altijd schoon. Er ontstaat kalk wat oplost in je water. Met een kokend waterkraan is dit probleem direct opgelost. Het water kookt in het reservoir met minimaal honderd graden celsius waardoor het altijd schoon is. Een stuk hygiënischer dus. Verder hebben de meeste kranen ook een koolstoffilter. Dit zuivert het water nog een keer.

Lagere energierekening

Een kokend waterkraan is daarnaast ook nog eens energiezuinig. Dat komt onder andere door het feit dat je altijd genoeg water inschenkt in plaats teveel, wat meestal gebeurd bij een waterkoker. Het kokende water hoeft ook geen lange weg af te leggen want het reservoir zit in veel gevallen naast de kraan. Tevens beschikken de kranen ook over energielabel A.

Nadelen kokend waterkraan

Ondanks dat een kokend waterkraan een heleboel voordelen kent zitten er ook enkele nadelen aan vast. Zo zijn kokendwaterkranen behoorlijk aan de dure kant en moet het ook nog eens door een gespecialiseerd bedrijf geïnstalleerd worden. Niet alleen de kraan maar er moet ook boiler geïnstalleerd worden voor het hete water. Dus zijn er meer voordelen als nadelen dus een kokend waterkraan is zeker de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *