Waarom een hederaplant kopen ook voor jou een goed idee is

Wanneer je een bezoek brengt aan een tuincentrum wordt meteen duidelijk hoeveel verschillende soorten (kamer)planten er wel niet bestaan. Eén van de populairste planten die op de markt verkrijgbaar zijn is echter ongetwijfeld de zogenaamde Hedera. Een hederaplant kopen is iets wat heel wat mensen op een zeker ogenblik overwegen. Dit niet in het minst omdat ze op zoek zijn naar een plant die weinig onderhoud en aandacht vereist. Is dat ook jouw voornaamste bekommernis tijdens je zoektocht naar een leuke plant voor in huis? Lees dan snel verder en ontdek meteen alle voordelen van een hederaplant kopen!

  1. Je kiest voor een plant die bijna geen onderhoud vereist

Voor de meeste mensen die op zoek zijn naar een plant om in huis te halen geldt dat ze niet alleen willen dat deze plant er goed uitziet, daarnaast geven ze ook steevast de voorkeur aan een plant die weinig onderhoud nodig heeft. In dat geval is een hederaplant kopen echt een prima keuze. Deze plant moet in principe alleen maar op een plaatsje in de (half)schaduw worden gezet en moet over een lichtvochtige grond beschikken. Wanneer er aan deze eisen wordt voldaan zal je kunnen vaststellen dat de plant verder geen aandacht meer vereist. 

In tegenstelling tot wat veel mensen vermoeden hoeft de hederaplant niet te worden gesnoeid. Ondanks het feit dat dit geen vereiste is moet het wel gezegd dat het aangeraden is om dode takken en verdorde bladeren te verwijderen. Alleen wanneer je dat regelmatig doet zal je namelijk kunnen vaststellen dat de plant haar authentieke schoonheid en uitstraling zal weten te behouden. Hoe dan ook benadrukt deze informatie wel eens temeer dat de Hedera een bijzonder onderhoudsvriendelijke plant is. 

  1. Een hedera stekken is zeer eenvoudig mogelijk

Ook een interessant gegeven dat veel mensen niet weten is dat de hederaplant er om bekend staat zeer eenvoudig te stekken te zijn. In de praktijk volstaat het dan ook om gewoon een klein steeltje af te kippen met enkele bladeren. Plaats het stekje daarna in een beetje water of in bijvoorbeeld wat vochtige grond. Het wordt aangeraden om dit te doen tijdens het voorjaar of tijdens de zomermaanden. Je moet er wel rekening mee houden dat het stekje niet alleen op een vochtige, maar ook op een lichtrijke plaats moet worden gezet. Eventueel kan het ook interessant zijn om een plastic zakje over de kweekpot heen te doen. Op die manier slaag je er immers in om de luchtvochtigheid te bevorderen waardoor het stekje sneller kan wortelen.

  1. Een hederaplant plaats je eigenlijk overal waar je maar wil 

Nog een laatste, extra goede reden die een hederaplant kopen zo interessant maakt heeft te maken met het feit dat deze plant eigenlijk op heel veel verschillende plaatsen in huis tot haar recht kan komen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de plant een (half)schaduwrijke plaats nodig heeft en dat de grond lichtvochtig moet blijven. Verder kan je geheel naar eigen inzicht bepalen waar je de plant gaat neerzetten. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat de Hedera giftig is. Dit is vooral een belangrijk aandachtspunt voor mensen die kinderen en / of huisdieren hebben.

Wil je graag meer weten? Kijk voor meer informatie op Hederaschutting.nl.