Waterpomp

waterpomp

Je hebt vast wel eens van het begrip waterpomp gehoord. Als men het over een waterpomp heeft kan dit over een besproeiingspomp gaan, maar het kan ook een hydrofoorpomp zijn. Er zijn dus verschillende typen. Een aantal pompen hebben de functie om grondwater op te pompen. Bij dit type pompen is het belangrijk dat de juiste doorvoercapaciteit aanwezig is. De doorvoercapaciteit geeft het  maximale debiet van je pomp aan. Het maximale debiet is de maximale hoeveelheid water die door de betreffende pomp verpompt kan worden. Let er dus goed op dat deze pomp geschikt is voor jouw doeleinden. 

waterpomp

Verschillende waterpompen

Naast de standaard kranen in je huis kan je dus ook beschikken over een waterpomp. Een pomp is erg fijn als je een tuin hebt en deze in de zomer wilt besproeien. Een pomp is niet alleen voor het bevochtigen van je tuin. Er zijn ook varianten die gebruikt kunnen worden als een draagbare pomp. Zo ben je in geval van lekkage of overstroming snel ter plaatsen. Dit is dus iets anders dan de besproeiingspompen, deze pompen worden vooral zomers gebruik, om de tuin te voorzien van water. 

waterpomp

Welke waterpomp past bij mij?

Als je de trotse eigenaar bent van een tuin en dan wil je deze ook in droge zomers bevochtigen. De zomers worden in de toekomst steeds droger. Dit komt dan ook niet ten goede aan je tuin. Het is daarom ook noodzakelijk om je tuin extra water te geven. En als het dan om een groter oppervlak gaat is het niet wenselijk dit met een gieter te doen. Hiervoor komt een waterpomp goed van pas.